20190507092348_00004.jpg

DE WERELD VAN

KARIN VAN DER RIET

illustraties en tekenkunst

 

VISUEEL PORTFOLIO

Mijn expertise

Karin van der Riet (Deurne 1963) heeft op de Academie voor Beeldende Vorming haar studie gevolgd voor autonoom beeldend kunstenaar en docent beeldende vorming. Over de jaren heen heeft zij haar eigen tekenstijl ontwikkeld, die herkenbaar is aan de fantasievolle onderwerpen en de vaak grillige vormen.

stationstraat.jpg
bootje.jpg
1_hst22 (2).jpg

ARCHITECTUUR

Villa te Deurne

Geïnspireerd op het lied 'Het Dorp' van Wim Sonneveld heb ik een serie tekeningen gemaakt over mijn geboorte dorp Deurne. Dit was een mooie gelegenheid om te experimenteren met perspectief, tekentechniek en atmosfeer. Als u meer wilt weten over dit project of een van mijn andere creaties, neem dan gerust contact met me op.

POSTER

Verhalende afbeeldingen

Ik houd van verhalen en zet elke tekst om in beeld, of verzin beelden waar een tekst bij zou kunnen staan. Van nature heb ik een fantasievolle verbeelding, die de katalysator is van mijn productie. Voor deze illustratie heb ik me laten inspireren door een verhaal wat niet bestaat, maar waar de kijker een verhaal bij zou kunnen bedenken.

KINDERBOEK

Fantasierijke meerwaarde

Mijn illustraties voor kinderboeken kenmerken zich door een fantasierijke toevoeging aan het verhaal. De tekeningen bevatten veel details, waardoor ze aantrekkelijk zijn om lang naar te kijken. Hierdoor vormen de illustraties een meerwaarde voor het boek.

 
 
 
portret.jpg

CONTACT

Bedankt voor de inzending!