20190507092348_00004.jpg

DE WERELD VAN

KARIN VAN DER RIET

illustraties en tekenkunst

 

VISUEEL PORTFOLIO

Mijn expertise

Karin van der Riet (Deurne 1963) heeft op de Academie voor Beeldende Vorming haar studie gevolgd voor autonoom beeldend kunstenaar en docent beeldende vorming. Over de jaren heen heeft zij haar eigen tekenstijl ontwikkeld, die herkenbaar is aan de fantasievolle onderwerpen en de vaak grillige vormen.

stationstraat.jpg
bootje.jpg
levensboom_0.jpg

ARCHITECTUUR

Villa te Deurne

Geïnspireerd op het lied 'Het Dorp' van Wim Sonneveld heb ik een serie tekeningen gemaakt over mijn geboorte dorp Deurne. Dit was een mooie gelegenheid om te experimenteren met perspectief, tekentechniek en atmosfeer. Als u meer wilt weten over dit project of een van mijn andere creaties, neem dan gerust contact met me op.

VERHALEND WERK

Een fictief boekomslag

Ik houd van verhalen en zet elke tekst om in beeld, of verzin beelden waar een tekst bij zou kunnen staan. Van nature heb ik een fantasievolle verbeelding, die de katalysator is van mijn productie. Voor deze illustratie heb ik me laten inspireren door een verhaal wat niet bestaat, maar waar de kijker een verhaal bij zou kunnen bedenken.

GASTENBOEK

Functioneel en passend

Ter gelegenheid van een bruiloft werd mij gevraagd een origineel ontwerp te maken voor een gastenboek. Twee in elkaar gestrengeld levensbomen met in het midden een hartvormige tussenruimte leek mij een passend ontwerp. De boomblaadjes vormen de plekken waar de gasten hun namen kunnen schrijven. De poster kan later worden ingelijst en zo heeft het bruidspaar een mooie herinnering aan de muur hangen van deze heuglijke dag.

 
 
 
portret.jpg

CONTACT

 

0624538204

©2019 door KarinvanderRiet. Met trots gemaakt met Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now